top of page

Ouderbegeleiding

Opvoeden is een waardevolle en liefdevolle klus en het vraagt veel inzet van jou als ouder. Niemand is zo verbonden met een kind dan jij als ouder zelf. Zoals iedere ouder kun jij weleens moeite hebben om de juiste manier te vinden in het opvoeden van je kind. Ouderbegeleiding maakt jou als ouder meer bewust van je eigen gevoelens (zowel positief als negatief), waardoor je beter en op een liefdevolle manier contact kunt maken met jezelf en met je kind. Het kan: een zelfbewuste ouder die positief en met kracht kan opvoeden. 

Ouderbegeleiding start met een vrijblijvend intakegesprek waarin ik samen met jou kijk wat er nodig is en of ouderbegeleiding bij jou past. Gemiddeld bestaat ouderbegeleiding uit 3 tot 5 gesprekken zodat jij als ouder stevig komt te staan in jouw vraagstuk en jij als liefdevolle ouder je kind zelf verder kunt begeleiden. 

Hanneke Kalden

Meisje Omhoog

HarTgrondig Opvoeden

Wat kan opvoeden soms toch lastig zijn! Je wilt het zo goed doen en toch is het thuis soms helemaal niet zo gezellig als je zou willen; gedoe met naar school gaan, naar bed gaan, eten, ruzies onderling en tja, ook je relatie heeft er zo nu en dan onder te lijden.

 

Met veel enthousiasme geef ik de Sleuteltraining voor opvoeders van kinderen van 4-12 jaar oud. Tijdens 6 sessies komen 'negatieve' gedragingen van kinderen aan bod, zoals ongehoorzaamheid, zeuren en liegen. Daarnaast behandel ik het thema 'jij in je rol als opvoeder'. Je leert (opnieuw) vanuit warmte en liefde met een open en nieuwsgierige blik te kijken naar je kind.  Door ander te communiceren ontstaat er fijner contact. Wil je je opgeven voor deze training of heb je vragen, mail of bel me gerust.  

Hanneke Kalden

Meisje poseren op surfplank

Kinderpraktijk BijHanneke geeft als gediplomeerd sleuteltrainer een opvoedtraining van 6 bijeenkomsten waarin de onderwerpen ongehoorzaamheid, zeuren, liegen, ruzie maken, jij in je opvoedrol en geweld aan bod komen. Het kerndoel van deze training is de interne verandering bij de opvoeder, begeleider of verzorger om op een andere manier naar het gedrag van je kind te kijken, om vervolgens je kind doelgericht op te voeden, te begeleiden en vanuit liefdevolle communicatie in contact te blijven. 

 

Deze opvoedtraining is voor iedereen die met kinderen leeft of werkt.  Tijdens de bijeenkomsten zullen ouders, grootouders, gastouders, pleegouders, tantes, ooms, leerkrachten, pedagogisch medewerker, trainers van een sportclub op een andere respectvolle en liefdevolle wijze kinderen begrijpen en opvoeden. 

In deze training leer je onder andere meer grip te krijgen op je opvoeding en leer je de gedragingen van je kind(eren) te begrijpen in een context waarin kinderen leven, denken, handelen en voelen. Je leert om op een liefdevolle en respectvolle manier in contact te komen met je kind(eren).  

Tijdens de bijeenkomsten zal je merken dat je jezelf vragen zal stellen, zelfonderzoek zal doen om op een andere manier naar je opvoeding of begeleiding van kind(eren) te kijken. Uiteindelijk zal je nog gelukkigere kinderen krijgen. 

Inhoud training

De training HarTgrondig opvoeden bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur en wordt gegeven in een groep van maximaal 6 tot 10 deelnemers, verspreid over circa 10-12 weken. Je leert over de volgende thema's: 

  • Ongehoorzaamheid: Is jouw kind ongehoorzaam of voelt het zich ongehoord? 

  • Zeuren: zeuren is leuren met een gevoel. 

  • Ruzie maken: ruzie als kunst en kunde.

  • Jij in je opvoedersrol: wie ben jij als ouder. 

  • Liegen: van onbegrip naar begripvolle ondersteuning.

  • Gewelddadig gedrag

De kosten voor deze training zijn €395,- per deelnemer. Bij gelijktijdige deelname van beide ouders betaal je voor de opvoedpartner €295,-. 

Inclusief: opvoerdersmap, t.w.v. €95,-, schoudertas, toegang tot filmpjes van Charlotte Visch Child Consult, 6 sleutelkaarten en allerlei opdrachten. 

Wanneer: informeer naar de mogelijkheden. 

Wil je je opgeven voor deze training of heb je vragen? Mail of bel me gerust. 

Poster HarTgrondig Opvoeden.jpg

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel en overweeg je kindercounseling? Dan wil je misschien eerst even met mij sparren om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.  Grote vragen of kleine twijfels, ik bespreek ze graag met je.

DSC_0696_edited.jpg

Nog even voorstellen,

ik ben Hanneke Kalden, gediplomeerd Integratief Kindercounselor & ouderbegeleider opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gek op kinderen en wil ik niets liever dan dat zij gelukkig zijn. Ik help kinderen hun innerlijke kracht te vinden en ik doe niets liever.

Logo - normaal.png
  • https://www.instagram.com/kindercoachingbijhanneke/

Linnaeushof 13, 3045 BC Rotterdam

06-29 28 27 27

bottom of page