top of page
Boy Sitting on a Chair_edited_edited.jpg
Zit jouw kind niet lekker in zijn vel en overweeg je kindercounseling? Dan wil je misschien eerst even met mij sparren om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Grote vragen of kleine twijfels, ik bespreek ze graag met je.

Intake

1.png

Voordat jullie kind in mijn praktijk komt heb ik een intakegesprek met jullie als ouders, zodat wij samen het plan van aanpak kunnen bespreken. Jullie ontvangen voordat de intake plaatsvindt per e-mail een vragenlijst. Op deze manier kan ik vooraf met jullie meedenken en gericht tips geven. Want, iedere opvoedsituatie is anders en jullie kind is natuurlijk uniek! Na de intake met ouder(s) vinden de kindsessies plaats. Die zijn voor jullie kind alleen, tenzij anders wordt aangegeven door mij of jullie kind.

2.png

Met behulp van spel, verhalen, fantasie en creativiteit help ik jouw kind zijn of haar eigen gevoel te begrijpen. Vanuit hier gaan we op zoek naar een oplossing die uniek is voor ieder kind. Tijdens sessies van kortdurende psychosociale begeleiding leer ik kinderen dat een bepaald gevoel, bijvoorbeeld angst, iets is wat ze hebben en niet wat ze zelf zijn. Door er samen op spelenderwijs naar te kijken, erover te praten en ze te leren het gevoel los te zien van zichzelf, komen ze erachter dat zij de baas zijn over hun gevoel en dat ze hier invloed op hebben. Uiteraard met mijn steun en in een warme omgeving waar ze zich thuis voelen. 

3.png

Na de eerste vijf sessies vindt er een evaluatiegesprek plaats om de voortgang en de ontwikkeling te bespreken. Uiteraard spreken wij elkaar indien nodig ook tussendoor (mail, telefonisch). Tijdens de evaluatie besluiten wij gezamenlijk of er nog aanvullende sessies nodig zijn of dat er een dusdanig positieve verandering bij jouw kind teweeg is gebracht dat het traject succesvol kan worden afgerond.

Kindsessie

     Evaluatie

Logo - normaal.png

Linnaeushof 13, 3045 BC Rotterdam

06-29 28 27 27

bottom of page